Howdy, Stranger!

It looks like you're new here. If you want to get involved, click one of these buttons!

Advertise on LowEndTalk.com
OpenVPN issue on Windows 8
New on LowEndTalk? Please Register and read our Community Rules.

OpenVPN issue on Windows 8

Ever since my laptop was "upgraded" to Windows 8, I've lost the ability to use OpenVPN. The issue seems to be a documented bug. However I fail to understand the candidate solutions suggested over there. Has anyone else faced a similiar issue? Have you come across a fix?

C, Bash, Perl, Python, PHP, and JS hobbyist. VPS collector. Blog

Comments

  • emreemre Member

    don't use windows ?

    very well solution to your problem ;)

    I recommend you Linux Mint Cinnamon

    http://blog.linuxmint.com/?p=2489

    (sorry I can't resist M$ software problems, You paid for your windows license right? So why not request support from you software vendor ? * Good luck ! )

  • tomletomle Member

    Did you try the latest version, it has the correctly signed version of the TUN driver. Also make sure that you start OpenVPN as admin.

    RIPE LIR: Contact me for ASN registrations/IPv6. No IPv4 space left.

  • I've had the same problem. Sorry dude, but your SOL.

    This signature wasted 121 bytes of your data allocation.

    https://nixstats.com/report/56b53d6465689e44598b4567

  • I have Windows 8 on my laptop and I'm always connected to a VPN via OpenVPN when I'm at college

    Works fine here

  • nerouxneroux Member
    edited March 2014

    emre said: So why not request support from you software vendor ?

    Sorry, dont want to offend but this is the usual open source fanboy reply with no foundation or use. Even though we dont even know what the problem is or where it is you automatically and explicitly blame the OS and its vendor and even suggest changing it for no reason.

    From this comment it seems there is actually a bug in the VPN software and it might be fixed in a new version.

  • emreemre Member
    edited March 2014

    @neroux I am happy to be an open source fanboy ( you are the first person to call me like that! Thank you!!! )

  • @emre said:
    I am happy to be an open source fanboy ( you are the first person to call me like that! Thank you!!! )

    You are welcome :)

    Dont get me wrong, I dont want to bash open source here, but being a fanboy is never a good thing, because it sort of implies one deliberately chose to ignore or acknowledge other ways or solutions. Anyhow, enough of preaching ;) my point was that there is no need to change the OS because of a potential bug in a third party application. The bug should simply be fixed.

  • tomletomle Member

    I had the same problem but got it working by first removing all traces of the old version including the old drivers, then installing the new version (2.3.2-I003).

    RIPE LIR: Contact me for ASN registrations/IPv6. No IPv4 space left.

  • emre said: don't use windows ?

    very well solution to your problem ;)

    Because at least 70% of the programs that we use don't run on Linux? (Yes I know there is Wine, but the support sucks).

    It is like people who are complaining about bad public transportation system and you ask them to get a car.

    That is NOT a solution.

    http://BornIn.Asia - FREE shared hosting and subdomain service for LET members! Click here to see how to get one yourself!
    96Forum: Low End VPS Discussions. Selling domains with GApp with various user counts (10 year reg incl. for some)

  • zhuanyi said: It is like people who are complaining about bad public transportation system and you ask them to get a car.

    Its like people who wear ski boots with which they are unable to get onto public transport and are told to get a car, where the very same outfit could fail for another reason as well.

  • This is documented bug, but not a confirmed bug (not reproducible). I would bring up a VMware (Virtual Box) or get another computer and try to produce the issue on a working installation - basically more information is required. I can imagine conflictions with drivers, bad installations, bad configurations, etc. I'm running 8 - 8.1 and I have multiple OpenVPN tunnels that I work with daily - so I am sure the issue is not Windows 8.

  • I used to get complaints when I ran a VPN.. You have to run it as admin.

    My preferred provider: RamNode,

  • netomxnetomx Member, Moderator

    I use Win 8.1 and I have no problems using OpenVPN gui v5

  • Windows 8 IS the issue.

  • I did try uninstalling the clients, deleting the drivers before installing, running it as Admin, trying the latest installer etc. Nothing seems to work.

    C, Bash, Perl, Python, PHP, and JS hobbyist. VPS collector. Blog

  • VMVPSVMVPS Member

    I am using Windows 8.1 and OpenVPN works fine for me.

    VMVPS - VPS coupons and reviews for Chinese visitors.
    Donation, Banners buying and Offers posting, contact: admin#vmvps.com (Change # to @)
  • mikhomikho Member, Provider

    Without logs it will be like looking for a needle in a haystack and you will only get random guesses.

    Pastee the logs and share with us and you will get better help. Help us help you.

    I can now be found at https://talk.lowendspirit.com
    or on twitter
    Come say HI! :)
  • Had the same issues until I installed Securepoint SSL VPN client and was good to go.

  • MikHo said: Pastee the logs and share with us and you will get better help.


    Wed Mar 19 17:40:15 2014 UDPv4 link remote: [AF_INET]IP:1194
    Wed Mar 19 17:40:15 2014 MANAGEMENT: >STATE:1395231015,WAIT,,,
    Wed Mar 19 17:40:16 2014 MANAGEMENT: >STATE:1395231016,AUTH,,,
    Wed Mar 19 17:40:16 2014 TLS: Initial packet from [AF_INET]IP:1194, sid=63c9e42b 3f653c4c
    Wed Mar 19 17:40:18 2014 VERIFY OK: depth=1, C=US, ST=CA, L=SanFrancisco, O=Fort-Funston, OU=changeme, CN=changeme, name=changeme, [email protected]
    Wed Mar 19 17:40:18 2014 VERIFY OK: nsCertType=SERVER
    Wed Mar 19 17:40:18 2014 VERIFY OK: depth=0, C=US, ST=CA, L=SanFrancisco, O=Fort-Funston, OU=changeme, CN=changeme, name=changeme, [email protected]
    Wed Mar 19 17:40:28 2014 Data Channel Encrypt: Cipher 'BF-CBC' initialized with 128 bit key
    Wed Mar 19 17:40:28 2014 Data Channel Encrypt: Using 160 bit message hash 'SHA1' for HMAC authentication
    Wed Mar 19 17:40:28 2014 Data Channel Decrypt: Cipher 'BF-CBC' initialized with 128 bit key
    Wed Mar 19 17:40:28 2014 Data Channel Decrypt: Using 160 bit message hash 'SHA1' for HMAC authentication
    Wed Mar 19 17:40:28 2014 Control Channel: TLSv1, cipher TLSv1/SSLv3 DHE-RSA-AES256-SHA, 1024 bit RSA
    Wed Mar 19 17:40:28 2014 [changeme] Peer Connection Initiated with [AF_INET]IP:1194
    Wed Mar 19 17:40:29 2014 MANAGEMENT: >STATE:1395231029,GET_CONFIG,,,
    Wed Mar 19 17:40:30 2014 SENT CONTROL [changeme]: 'PUSH_REQUEST' (status=1)
    Wed Mar 19 17:40:30 2014 PUSH: Received control message: 'PUSH_REPLY,redirect-gateway def1 bypass-dhcp,dhcp-option DNS 129.250.35.250,dhcp-option DNS 74.82.42.42,route 10.8.0.1,topology net30,ping 10,ping-restart 120,ifconfig 10.8.0.6 10.8.0.5'
    Wed Mar 19 17:40:30 2014 OPTIONS IMPORT: timers and/or timeouts modified
    Wed Mar 19 17:40:30 2014 OPTIONS IMPORT: --ifconfig/up options modified
    Wed Mar 19 17:40:30 2014 OPTIONS IMPORT: route options modified
    Wed Mar 19 17:40:30 2014 OPTIONS IMPORT: --ip-win32 and/or --dhcp-option options modified
    Wed Mar 19 17:40:30 2014 do_ifconfig, tt->ipv6=0, tt->did_ifconfig_ipv6_setup=0
    Wed Mar 19 17:40:30 2014 MANAGEMENT: >STATE:1395231030,ASSIGN_IP,,10.8.0.6,
    Wed Mar 19 17:40:30 2014 open_tun, tt->ipv6=0
    Wed Mar 19 17:40:30 2014 TAP-WIN32 device [Local Area Connection 2] opened: \.\Global{4D00996A-D82C-4A4B-A2B2-3F3CA0A17455}.tap
    Wed Mar 19 17:40:30 2014 TAP-Windows Driver Version 9.9
    Wed Mar 19 17:40:30 2014 Notified TAP-Windows driver to set a DHCP IP/netmask of 10.8.0.6/255.255.255.252 on interface {4D00996A-D82C-4A4B-A2B2-3F3CA0A17455} [DHCP-serv: 10.8.0.5, lease-time: 31536000]
    Wed Mar 19 17:40:30 2014 Successful ARP Flush on interface [25] {4D00996A-D82C-4A4B-A2B2-3F3CA0A17455}
    Wed Mar 19 17:40:36 2014 TEST ROUTES: 2/2 succeeded len=1 ret=1 a=0 u/d=up
    Wed Mar 19 17:40:36 2014 C:\WINDOWS\system32\route.exe ADD IP MASK 255.255.255.255 192.168.2.1
    Wed Mar 19 17:40:36 2014 ROUTE: CreateIpForwardEntry succeeded with dwForwardMetric1=30 and dwForwardType=4
    Wed Mar 19 17:40:36 2014 Route addition via IPAPI succeeded [adaptive]
    Wed Mar 19 17:40:36 2014 C:\WINDOWS\system32\route.exe ADD 192.168.2.1 MASK 255.255.255.255 192.168.2.1 IF 3
    Wed Mar 19 17:40:36 2014 ROUTE: CreateIpForwardEntry succeeded with dwForwardMetric1=30 and dwForwardType=4
    Wed Mar 19 17:40:36 2014 Route addition via IPAPI succeeded [adaptive]
    Wed Mar 19 17:40:36 2014 C:\WINDOWS\system32\route.exe ADD 0.0.0.0 MASK 128.0.0.0 10.8.0.5
    Wed Mar 19 17:40:36 2014 ROUTE: CreateIpForwardEntry succeeded with dwForwardMetric1=30 and dwForwardType=4
    Wed Mar 19 17:40:36 2014 Route addition via IPAPI succeeded [adaptive]
    Wed Mar 19 17:40:36 2014 C:\WINDOWS\system32\route.exe ADD 128.0.0.0 MASK 128.0.0.0 10.8.0.5
    Wed Mar 19 17:40:36 2014 ROUTE: CreateIpForwardEntry succeeded with dwForwardMetric1=30 and dwForwardType=4
    Wed Mar 19 17:40:36 2014 Route addition via IPAPI succeeded [adaptive]
    Wed Mar 19 17:40:36 2014 MANAGEMENT: >STATE:1395231036,ADD_ROUTES,,,
    Wed Mar 19 17:40:36 2014 C:\WINDOWS\system32\route.exe ADD 10.8.0.1 MASK 255.255.255.255 10.8.0.5
    Wed Mar 19 17:40:36 2014 ROUTE: CreateIpForwardEntry succeeded with dwForwardMetric1=30 and dwForwardType=4
    Wed Mar 19 17:40:36 2014 Route addition via IPAPI succeeded [adaptive]
    Wed Mar 19 17:40:36 2014 Initialization Sequence Completed
    Wed Mar 19 17:40:36 2014 MANAGEMENT: >STATE:1395231036,CONNECTED,SUCCESS,10.8.0.6,IP
    Wed Mar 19 17:41:07 2014 C:\WINDOWS\system32\route.exe DELETE 10.8.0.1 MASK 255.255.255.255 10.8.0.5
    Wed Mar 19 17:41:07 2014 Route deletion via IPAPI succeeded [adaptive]
    Wed Mar 19 17:41:07 2014 C:\WINDOWS\system32\route.exe DELETE IP MASK 255.255.255.255 192.168.2.1
    Wed Mar 19 17:41:07 2014 Route deletion via IPAPI succeeded [adaptive]
    Wed Mar 19 17:41:07 2014 C:\WINDOWS\system32\route.exe DELETE 192.168.2.1 MASK 255.255.255.255 192.168.2.1
    Wed Mar 19 17:41:07 2014 Route deletion via IPAPI succeeded [adaptive]
    Wed Mar 19 17:41:07 2014 C:\WINDOWS\system32\route.exe DELETE 0.0.0.0 MASK 128.0.0.0 10.8.0.5
    Wed Mar 19 17:41:07 2014 Route deletion via IPAPI succeeded [adaptive]
    Wed Mar 19 17:41:07 2014 C:\WINDOWS\system32\route.exe DELETE 128.0.0.0 MASK 128.0.0.0 10.8.0.5
    Wed Mar 19 17:41:07 2014 Route deletion via IPAPI succeeded [adaptive]
    Wed Mar 19 17:41:07 2014 Closing TUN/TAP interface
    Wed Mar 19 17:41:07 2014 SIGTERM[hard,] received, process exiting
    Wed Mar 19 17:41:07 2014 MANAGEMENT: >STATE:1395231067,EXITING,SIGTERM,,

    C, Bash, Perl, Python, PHP, and JS hobbyist. VPS collector. Blog

Sign In or Register to comment.