Howdy, Stranger!

It looks like you're new here. If you want to get involved, click one of these buttons!

Advertise on LowEndTalk.com
WelcomeHosting, weird network issues.
New on LowEndTalk? Please read our 'Community Rules' by clicking on it in the right menu!

WelcomeHosting, weird network issues.

So I recently purchased one of the KVM VPS (through LEB) from welcomehosting. The first day that I had it this week, it was running fantastic, great performance, good network performance (consistent 70ms pings) (at least to me anyway, I'm a reasonably light user).

About 10 hours after using it, I started to get between 25% to 100% packet loss, pings from 70ms all the way up to about 450. It's been about 3 days now and so far I haven't been able to use it smoothly other than about 3 hours on Wednesday.

It's the last hop before the VPS IP in the trace route that's timing out with packetloss, at Colocrossing, so I'm guessing the network node that my VPS is attached to. I've been trying to get them to switch me to another node but that will take time I guess.

Other than that I've noticed in Solusvm that there is some weird bandwidth usage going on, about 250kb/s upload consistent from the VPS instance, and yet in the VPS itself I've run various applications like nethogs, nload etc, I'm only seeing an average of 30-40kb/s when I'm logged into it.

Can't explain the phantom bandwidth usage, it's consumed maybe 15GB over the last 4 days, hoping to get the issues resolved at some point.

Anyone here have any ideas?

Comments

  • BlaZeBlaZe Member, Provider

    @Harka said:
    So I recently purchased one of the KVM VPS (through LEB)

    ExoticVM.com - Find VPS in exotic locations! - Discussion Thread

  • deankdeank Member, Troll

    We have no sympathy for ya.

    I have not created a single thread. Verify it if you dare.

  • HostEONSHostEONS Member, Provider

    Try to reinstall your VPS and then check, if it still does not works contact your provider or switch providers

    hostEONS - SSD KVM &OpenvZ VPS (FUSE, DOCKER, TUN/TAP Supported) | cPanel Web Hosting | VPS Locations: Los Angeles (Psychz and Internap), New York (Internap) | Free Blesta License | Latest Offer

  • ITLabsITLabs Member
    edited August 2019

    @Harka said:
    Can't explain the phantom bandwidth usage, it's consumed maybe 15GB over the last 4 days, hoping to get the issues resolved at some point.

    Must be Chris' ghost haunting your VM. After all changes are coming!

    #lexit | FatPal - Official LET payment gateway

  • @ITLabs said:

    @Harka said:
    Can't explain the phantom bandwidth usage, it's consumed maybe 15GB over the last 4 days, hoping to get the issues resolved at some point.

    Must be Chris' ghost haunting your VM. After all changes are coming!

    Maybe.. I think I resolved the phantom bandwidth maybe. powered the VPS completely off and then back and it seems to have subsided, I think.

    The network issues still exist, I decided to ping several other IPs on the same gateway and all of the IPs have the same issue, the gateway doesn't but all of the other servers on the same VPS node do. So I guess I'll keep trying to get them to switch to another node.

    Thanked by 1ITLabs
  • You bought servers on LEB, now you're getting weird network issues?

    Thanked by 1dedotatedwam

    I like what she said, not what it means.

  • Which node are you on?

    Remember the value of LET is purely based on its traffic.

  • Back to normal for now, LAXKVM24

    ----------------------------------------------------------------------
    CPU model            : QEMU Virtual CPU version 2.5+
    Number of cores      : 2
    CPU frequency        : 2099.998 MHz
    Total size of Disk   : 29.5 GB (12.0 GB Used)
    Total amount of Mem  : 1837 MB (281 MB Used)
    Total amount of Swap : 2047 MB (0 MB Used)
    System uptime        : 0 days, 0 hour 4 min
    Load average         : 0.12, 0.24, 0.13
    OS                   : CentOS 7.6.1810
    Arch                 : x86_64 (64 Bit)
    Kernel               : 3.10.0-957.27.2.el7.x86_64
    ----------------------------------------------------------------------
    I/O speed(1st run)   : 263 MB/s
    I/O speed(2nd run)   : 536 MB/s
    I/O speed(3rd run)   : 654 MB/s
    Average I/O speed    : 484.3 MB/s
    ----------------------------------------------------------------------
    Node Name                       IPv4 address            Download Speed
    CacheFly                        205.234.175.175         104MB/s
    Linode, Tokyo2, JP              139.162.65.37           7.36MB/s
    Linode, Singapore, SG           139.162.23.4            3.20MB/s
    Linode, London, UK              176.58.107.39           4.68MB/s
    Linode, Frankfurt, DE           139.162.130.8           5.08MB/s
    Linode, Fremont, CA             50.116.14.9             44.6MB/s
    Softlayer, Dallas, TX           173.192.68.18           43.9MB/s
    Softlayer, Seattle, WA          67.228.112.250          52.8MB/s
    Softlayer, Frankfurt, DE        159.122.69.4            8.67MB/s
    Softlayer, Singapore, SG        119.81.28.170           7.94MB/s
    Softlayer, HongKong, CN         119.81.130.170          8.34MB/s
    ----------------------------------------------------------------------
    [[email protected] ~]#
    

    Remember the value of LET is purely based on its traffic.

  • lowendclientlowendclient Member
    edited August 2019

    Are you in China? If yes, to a ColoCrossing server, it is normal.
    Upgrade to CN2 (back route) is the only way to solve.

Sign In or Register to comment.